Større skrift: A A A
Share | print

Inviterte til dialog om flybemanning

Espen Høiby fra bemanningsselskapet OSM Aviation beveget seg inn i løvens hule da han besøkte Parats luftfartskonferanse på Gardermoen fredag.
– Vi er opptatt av dialog med fagforeningene. Nå legger vi konfliktene bak oss og inviterer til dialog, sa han til forsamlingen.

Espen Høiby leder OSM Aviation, hvor blant andre Norwegian er inne på eiersiden. OSM er et bemanningsselskap som leverer piloter og kabinbesetning til en rekke flyselskaper både i Norge og internasjonalt, og mange av de ansatte er Parat-medlemmer. Flere av konferansedeltakerne pekte på vanskeligheter med å komme i dialog med selskapet. 

Faste ansettelser
I sitt foredrag la Høiby vekt på at det er faste ansettelser som skal være regelen i OSM.
– Skal vi ha en framtid i bransjen må vi ha kun faste ansettelser. Du skal ha samme betingelser som om du var ansatt i et flyselskap, og du skal ha samme lønn selv om du venter på oppdrag. Vi tar den risikoen, skal vi ha en framtid må vi ta vare på de ansatte. Vi har ikke noe godt produkt å levere hvis vi ikke er en god arbeidsgiver. Der skal vi være best, sa Høiby, som beskriver sitt selskap som «A leading global provider of air crew».

Sikkerhet
Han la ikke skjul på at forholdet mellom OSM og fagforeningene har vært anstrengt. Blant det han reagerte på, var påstanden om at denne type bemanningsløsninger går utover sikkerheten om bord.
– Hvorfor skal dette være mindre sikkert enn i selve flyselskapet? Jeg er trygg på at en pilot vil gjøre den samme sikre jobben uansett hvor vedkommende er ansatt. Det har med profesjonell integritet å gjøre, mente han.

Ny måte å tenke på
– Det vi gjør, er å skape nye muligheter, særlig for de som er unge og vil ha større fleksibilitet. Vi går først med plogen, og da dukker det opp noen utfordringer underveis, sa Høiby, og fortsatte: 
– Hvis vi ikke henger med i utviklingen går toget forbi oss. Jeg håper dere i fagforeningene er med på å styre denne endringen, og at vi kan diskutere sammen hvordan vi kan gjøre endringer istedenfor å kjempe mot hverandre, sa Espen Høiby, og bedyret at han ønsker fagforeningene velkommen til samarbeid.

Møtes i løpet av få uker
Parats nestleder Vegard Einan sier han opplever at Espen Høiby har en oppriktig intensjon om å få til dialog. 
– Han innrømmer at de har startproblemer, noe vi også har erfart. Vår hovedprioritet er at det må være en relasjon mellom den reelle arbeidsgiver og arbeidstakerne, og at man har jobbsikkerhet. Denne relasjonen må ikke forvitre, sier Vegard Einan, som ser fram til videre dialog med OSM Aviation. 
– Vi har en avtale om å møtes i løpet av få uker, forteller han.

Uforutsigbart
Leder i Parat-tilknyttede Norsk pilotforbund, Petter Førde, mener Høiby malte et glansbilde. 
– Espen Høiby kunne solgt isbiter på Grønland. Her snakker han i store ord og vil ikke svare på konkrete spørsmål. Hans påstand om at de yngre ønsker seg en karriere uten forutsigbarhet, uten lojalitet til et flyselskap, og uten å være del av et arbeidsmiljø, tror jeg ikke på, sier pilotlederen. Han er også opptatt av at det kollektive forsvinner når lønn og arbeidsforhold avtales individuelt. 
– Du er rett og slett overlatt til deg selv. Et annet aspekt som skaper uforutsigbarhet er at det er OSM som bestemmer  når og hvor i verden man skal jobbe – og dette kan endre seg ofte. Jeg tror også de unge setter pris på forutsigbarhet når det gjelder lønn og arbeidsforhold, sier Førde, som ikke vil anbefale unge mennesker å starte karrieren sin med OSM som primærarbeidsgiver. 
– Dette er ikke noe godt alternativ til å være ansatt i et flyselskap, sier Petter Førde.

Espen Høiby OSM Aviation